5 tipů na pánský udržitelný šatník | COPE

5 tipů na pánský udržitelný šatník

Mám pro vás pár tipů, které fungují u mě a možná v nich najdete inspiraci i pro váš šatník.

Basic 

Kvalitní jednobarevné tričko by mělo být základem každého šatníku. Bílá, černé, béžová nebo šedá fungují k denimu i víc casual kalhotám. Navíc se dají kombinovat s mikinou a košilí. Neméně důležitá je kvalita materiálu, a tak bych se vyhnul fast fashion značkám.Vybírejte kvalitnější materiál, který vám vydrží delší dobu.

Basic tee od KnowledgeCotton Apparel

Neutrální barvy

Svůj šatník se snažím držet hlavně v neutrálních barvách: černá, bílá, béžová, khaki a šedá. Krásně jdou k sobě. Výrazné barvy a vzory jsou lehce zapamatovatelné a navíc nevypadají vždy dobře pohromadě. Určitě se barev nemusíte bát, ale vaším nejlepším kamarádem jsou neutrální kousky.

Must have

Bílé tričko a modré džíny jsou nutnost. Nepodléhají trendům a dají se nosit pořád. A čím víc oblečení nosíme, tím víc je sustainable. Najděte si kalhoty, které dobře sedí, nejsou moc krátké a ani moc volné. Dobrý střih dokáže i z jednoduchého modelu udělat trendy outfit. Košile by také neměla chybět. Nesejde na tom, jestli kostkovaná nebo jednobarevná, dá se vrstvit nebo nosit jen tak.

Kostkovaná košile od KnowledgeCotton Apparel

Promyšlené nákupy

Fashion průmysl je jeden z největších znečišťovatelů planety. Investice do kvalitního kousku, u něhož víte, jak vznikl, se vyplatí. Oblečení vydrží déle. Střihy jsou většinou kvalitnější a pokud zvolíte paletu barev, které se vzájemně doplňují, i s pár kousky oblečení zvládnete vytvořit kombinaci originálních outfitů. 

Čistka

Zbavte se kousků, které vám nesedí nebo je už nenosíte. Darujte je na charitu nebo prodejte dál. Nenošené věci jen zbytečně zabírají místo a určitě udělají radost někomu dalšímu. Vám zase můžou přinést extra cash. Ten můžete investovat do šatníku, který vás nikdy nezklame.

 

Autor: Adrian Brandýs, bloger